Tuesday, 10 February 2015

Full Episod About Me

Assalamualaikum.. selamat malam.. ada yang masih stalking kat sini tak? hoho... maaf ye.. Laptop Fatin ada problem.. huhu.. dan satu masalah timbul,datang satu masalah lagi pasal internet connection ni.. sejak laptop rosak hari tu,laptop Fatin dah tak kuat nak tarik line Wi-fi lagi.. walaupun line wifi tu ok jakk.. haish.. nak marah pun ada.. hehe.. nasib I sabar.. uiseh.. hehe.. gurau sahaja .. jangan marah..baiklah,malam ni Fatin nak ceritakan sedikit tentang diri Fatin.. tapi hal peribadi tu tak payah nak sentuh lah.. sangat private..hehe...jom baca sampai habis.. jangan lupa komen yaa...


Nama diberi Fatin Syaherah.. Lahir pada 6 Mei 1994.. you may now start calculating my age and you will know how young i am.. Gahahha.. dah kira? anda ditipu... tak muda dan tak tua sangat lah kan.. Fatin berada di tengah.. haha.. motif cakap macam ni? sebab tak nak orang anggap Fatin ni muda nanti kena sangka budak sekolah menengah,,cakap tua pun tak nak juga.. Dah tua ke muka Fatin korang nampak? hehe.. tak lah kan.. main-main je.. Korang boleh panggil Fatin dengan panggilan Fatin atau Erra.. kebanyakkan kawan kat sekolah menengah panggil Fatin .. tapi kat UMS kawan panggil Erra.. banyak nama lah sangat kan.. hehe.. Fatin berasal dari Sabah.. area? nak tau juga ke? baiklah.. kata kunci nya "Lari Sekarang" translatekan pergi BI.. hah itu lah hometown Fatin.. everyday boleh tengok G.Kinabalu.. hihi.. cemburu? datang lah Sabah.. best punyerr.. sejak di bangku sekolah lagi,ehh silap.. sejak Fatin umur 6 tahun, Fatin dah berazam nak jadi Guru bila dah besar nanti.. impian tu dah hampir tercapai.. insyaAllah.. doakan ye.. emm,hobi? well,Fatin ni jenis yang suka duduk diam kat rumah.. dan segala hobi Fatin hanya kat rumah je.. Fatin suka memasak,buat kek,mencuba resipi baru dan sebagainya yang mencerminkan Fatin ni sebagai seorang wanita sejati.. Hahaha.. laa sangat.. Tak lah.. kadang-kadang penyakit malas tu datang juga.. kadang-kadang Fatin suka melepak kat bilik lepas dah siap kemas rumah.. hobi Fatin ialah mencantikkan blog.. see? pendirian tak tetap kan.. lah faham lah.. hobi yang sama hanya membosankan.. tak salah nak try hobi baru.. betul tidak? Hidup Fatin lebih banyak dihabiskan di rumah.. kalau kat hostel,hujung2 minggu tu mestilah terperap kat bilik je.. kawan sebilik akan keluar jalan-jalan.. Fatin pula lebih rela berkurung kat bilik.. mengasingkan diri dari orang lain.. macam tak ramah je.. tapi Fatin ni peramah orangnya.. jangan risau.. sekali kenal dah tahu perangai Fatin macam mana.. kuat bercakap,kuat ketawa.. amboii.. macam dunia ni milik Fatin seorang.. fatin tahu kadang-kadang ada yang tak senang.. tapi bila Fatin diam pun orang sekeliling cakap sombong... apa sebenarnya ni yang mereka nak? haha.. never mind.. lupakan semua tu.. yang penting Fatin tak cari pasal dengan orang lain...haha.. asyik ketawa ja kan? pelik.. tak pa.. asal korang tak bosan baca post Fatin...

Sekarang kita masuk pada "Favourite" Fatin...
Fatin sangat suka color PINK..lihat saja blog Fatin yang serba PINK ni.. dah tahu Fatin minat sangat dengan PINK.. tapi tak lah obses sangat ya.. sedang-sedang saja.. Kalau semua barang-barang Fatin pink tu hmm sakit juga mata kan.. nampak kebudak-budakkan.. Benda kecil tu memang Fatin suka tengok kalau ia color PINK.. contohnya Pensel,Kotak Pensel,Buku nota... hee... tu je..

Kalau dari aspek pemakaian Fatin suka match dengan color Brown.. Fatin's like BROWN..
Kalau dari segi pakaian,memang Fatin akan cari warna pastel dan lembut.. yang tak terang sangat dan tak gelap sangat.. coklat lembut,oren lembut,peach lembut,merah,merun. Fatin suka sangat dengan warna-warna tu.. ikut jenis warna kulit,,,hoho.. Fatin tak secerah mana pun.. bila guna warna ni,akan cerah lah kulit Fatin.. kita kena tahu menyesuaikan warna pakaian dan warna kulit.. itu yang penting.. hehe..

Beg pula,Fatin suka kombinasi warna coklat + merun.. Beli beg baru mesti color ni je.. nampak sangat macam tak ada perubahan kat situ.. padahal beg baru orang sangka Fatin guna beg yang sama.. hehe..tapi betul lah.. selagi beg tu masih ok,Fatin akan terus pakai ke mana-mana Fatin nak pergi.. even usia beg tu dari Fatin sekolah menengah lagi... kalau masih elok,tak usah bazirkan duit beli yang baru.. itu prinsip Fatin.. hehe...

Emm,paling Fatin minat ialah mengumpul koleksi Sandal.. dalam banyak-banyak color sandal yang ada semua sandal Fatin color Coklat muda .. Kadang-kadang kakak Fatin tegur.. tak ada warna lain lagi selain coklat? haha.. lantaklah.. orang dah suka coklat nak buat macam mana lagi.. hehe.. 
Setakat ni,Fatin berjaya mengumpul koleksi sandal yang pelbagai tapi hanya satu warna iaitu COKLAT.. lain daripada COKLAT Fatin tak minat... why oh why? mungkin orang dah bosan lihat Fatin mengenakan warna COKLAT.. even jam tangan pun warna COKLAT.. serba COKLAT.. hahaha.. itu dari aspek pakaian..

Kalau pink tu dari segi kebendaan seperti Pen,Aksesori Bilik.. of course.. kita boleh lihat sini yang Fatin suka sangat dengan warna-warna ni..

*
*
*
PINK , BROWN, RED, ORANGE, MAROON, PEACH..

Jangan hairan yaa.. haha.. apalagi yang korang nak tahu? ok lah..last..

Fatin dah kata kat atas tadi tu yang impian Fatin nak jadi guru hampir tercapai kan? tunggu 3 tahun lagi.. insyaAllah dapat kerja cepat-cepat.. sekarang Fatin tengah sambung belajar kat Universiti Malaysia Sabah (UMS).. start tahun 2014-2018.. 4 tahun lamanya.. huhu.. sabar sahaja lah.. tak lama lagi tu.. pejam celik pejam celik je.. sekarang masa berlalu begitu cepat.. Fatin berharap sangat dapat kerja.. tak nak menganggur.. kat UMS Fatin ambil course Pendidikan Dengan Sains Sosial..tak tahu lah major apa ni.. sebab Fatin sebenarnya tak suka sejarah.. dari form 1- form 6 study sejarah.. banyak fakta perlu dihafal.. bahan bacaan kena banyak.. kena kumpul banyak rujukan.. hua.. rasa macam nak nangis.. Sem II ni penentuan major dan minor.. kakak senior kata Geografi tu senang dari Sejarah.. tapi difikir-fikir buat apa nak ikut cakap orang kan..mungkin bagi Kakak senior tu,dia lebih arif tentang ilmu geografi.. mungkin Fatin lebih kepada sejarah.. sebab Fatin tak pernah score subjek Geografi... huhu.. so kena fikir lah dulu.. risau dengan keputusan peperiksaan Sem I.. esok dah boleh cek dah result... doakan Fatin ya.. Fatin dah usaha.. jika tak score.,salah fatin sendiri.. mungkin usaha tak cukup.. harapan ja lebih .. sedih nya.. hee.. never mind.. kalau result dah keluar,baru Fatin tahu Fatin nak major apa dan minor apa.. semoga Allah permudahkan segalanya.. Aminn..


HUH,panjang gila entry kali ni.. haha.. dah namanya Full Episod About Me.. hihi.. terima kasih kerana mengunjungi blog Fatin malam ni ye.. jemput datang lagi.. dah lewat dah.. nak tidur.. 
Gudnyte all.,.

Assalamualaikum..


No comments: