Wednesday, 22 April 2015

22 April 2015-wednesday

Hye hye hye??? is anyone still awake? hoho.. it's 1:29 AM already while i still infront of my lappy doing my assignment ..i don't know when can i finish this work.. arghh,.. im just stress right now.. so,i have to find more than 5 journals for each assignment.. see? im so busy.. even i don't have any time for my own self.. stayed at this dorm everyday after lect,affected me so much.. so stressed,and i just want to go home!! there're six presentation left and you know next month is our final exam.. i can't even do some revision every night..i wasted my time for this work..yes! i mean it a lot.. sometimes im going to skip my class cause im too tired,slept late last night and woahh my eyebag!! i hate it.. hehe.. 

****

Yes.. one things that disturbing me everytime i have to do my work is "WIFI".. well you know, when im free, there is no connection in our dorm.. but,when i getting sleepy,the signal of the internet connection  is good.. this is very good.. i give it 5 star.. you know why i always stayup late? because of this things.. WIFI UMS.. the connection will clearly good and strong after 1:00 AM.. midnight babe.. hahahaha.. **Tiada pilihan lain kan**
so after this i should go rest and sleep within 4 hours and wake up again to settle this assignment..

****
 actually im not going to tell about my work.. here is the real purpose why i'd been here **BloGGie**
today is 22/04/2015 Wednesday..ini hari perkenalan antara Fatin dengan seseorang yang sudah lama bertakhta di hati.. hehe.. siapakah orang tu?? well, i should't tell here right now.. so let it be my secret :)
Kami dah mula kenal sejak Fatin form 5 lagi.. kenal pun tak pernah dirancang.. semua ni secara kebetulan lah.. so,start detik tu, kami jadi kawan sampai skrg.. status? hoho.. maybe taken kot kan?? hee.. tu tak boleh dipastikan lagi.. insyaAllah kalau dia jodoh Fatin,nanti Fatin akan kenalkan dia kat sini ye.. hehe.. Susah juga nak pertahankan hubungan jarak jauh.. kita hanya berhubung melalui smartphone **Upgrade sikit ayat** hehe.. kan2? memang agak susah.. just pegang asas ni ja.. insyaAllah bertahan.. kepercayaan,kejujuran dan kesetiaan.. tiga aspek ni saling berkaitan.. kurang satu, memang hubungan takkan kekal.. hoho.. tips orang berpengalaman lah kononnya ni.. hee.. 
tapi adik2 yang masih sekolah tu, study lah dulu ya baik2.. jangan ingat nak bercinta dulu.. pelajaran tu penting.. masuk U nanti cari lah yang boleh dijadikan teman sehidup semati.. apa2 pun pelajaran tetap diutamakan :)

**** 
Sedikit ucapan untuk teman sehati sejiwa *laugh* :3

Thank you for always love me for who i am.. even im not perfect, pakai tudung senget2, tidak tau bergaya.. perempuan paling ganjil tidak kenal alat makeup.. but you said, "i just like the real you,without makeup or anything,you natural pretty" .. i know it.. and thanks for always support me and never getting bored knowing me,be my friend.. and i like all about you.. my first love ever!! I Love you <3 Mr.S...

Gudnyte fellas~


Monday, 20 April 2015

Morning

Hello fellas.. hai again.. well im no longer active posting anything at my blog for this time.. im quiet busy with my own work.. so many assignment to do and presentation is waiting for us..ohh.. it so difficult.. even i can't manage my time wisely.. there are so many assignment that have been given,but you know,, jadual kelas sangat padat setiap hari,.sampai kelas terus sambung buat kerja.. this is real life.. kalau dulu lah sy tau betapa susahnya jadi pelajar U,emm mungkin sekarang sy dah masuk bahagian Kementerian Kesihatan. at least,walaupun kerja byk dapat juga rest hujung minggu.. kalau ni,hmm susah sangat.. ahh.. kenapa mengeluh pula ni.. syukur lah nak dapat masuk U.. orang lain teringin masuk tapi tiada rezki.. yang dah masuk tu kenapa mau mengeluh lagi. Allah. bukan niat diri ini tidak mensyukuri segala nikmat-Mu cuma tidak tahan dengan tahap stress level entah berapa sudah.. hee.. it's okey.. itu namanya ujian.. hati kena kental.. semangat kena kuat.. bersusah-susah dahulu,bersenang-senang kemudian.. :) 

**********

hari ni tidak pergi kelas.. sebab gastrik.. ini lah penyakit ni kalau tidak jaga pemakanan.. i still remember that last month after sem-break i'd stop taking caffien..im coffee lover's.. yes.. that is truth of my self.. and you know what happened after that? memandangkan di bilik tiada minuman lain selain nescafe jadi terpaksa lah minum..then gastrik..sangat sengsara.. kepada adik2,kakak2,abang2 diluar sana jaga lah pemakanan ya.. hehe.. tubuh sihat badan cergas.. nguehehe..so pagi ni, rest kat bilik ja lah.. tak tau mau buat apa lagi.. hehe? assignment? alahh. cukup lah..perut tengah sakit ni.. hehe.. 

***********

then memandangkan tiada kerja yang mau dibuat, so tengok2 gambar lama.. gambar zaman sekolah lah kan .. ehh tiba-tiba rasa rindu tu datang.. rindu-merindu.. rindu mau jumpa kawan lama, rindu mau jalan kesekolah tiap pagi.. boleh dikatakan lah sy orang pertama yg selalu datang awal ke sekolah.. *bangga* hahaha.. aduhh rindunya dengan mereka ni *Eyla,Anna,Matul,Meng,Dadi*
kenapakah? kenapakah harus terpisah? kadang2 hati ni ada masa2 datang cemburunya,, cemburu bila kawan lama kita dapat kawan baru.. huhu.. tapi itu biasalah kan,, haha.. yg penting kita di sini tidak dilupakan.. sungguh sy sangat merindui zaman sekolah.. kalau lah masa dapat diputarkan semula.. kita boleh perbaiki diri dari kesilapan masa lalu.. betul tidak? hehe.. syukur lah.. kita semakin membesar.. semakin matang.. pemikiran kena lebih terbuka luas.. timba ilmu pengetahuan sebanyak mungkin.. kita manusia yang dikurniakan akal fikiran.. berfikir dengan matang tu membuktikan yang diri kita dah betul2 dewasa.. hehe.. 

************



p/s : sahabatku until Jannah.. i love them forever.. hehehehehehe.. kenangan form 6..

Okey lah itu sahaja utk pagi ini... ada masa nanti sy akan update entry seterusnya.. maaf lah k kalau guna "sy" sy itu singkatan dpd saya!! hoho.. Sabahan.. but who cares kan.. hahaha..kbye~