Monday, 20 July 2015

Selamat Hari Raya Maaf zahir dan Batin


Selamat Hari Raya Maaf zahir dan Batin dari Fatin yaa.. soryy late wish.. busy dengan kerja masing-masing.. maklumlah raya kan.. so far? Raya korang macam mana? best tak? kalau Fatin, emm.. macam mana ya?? hihi.. actually sejak umur semakin meningkat ni, suasana Raya macam dah tak semeriah dulu masa zaman budak-budak.. kalau zaman Fatin kecik-kecik dulu, memang suasana Raya tu lah yang paling dinanti-nanti.. sebab best sangat.. main ja ingat.. tak perlu bantu kat dapur, tak perlu layan tetamu.. bila balik kampung, main mercun dengan cousin.. malam sebelum raya pertama tu lah yang best sangat.. sepupu-sepupu Fatin semuanya balik kat kampung.. dulu time kecik-kecik family fatin selalu balik kat kampung sebelah bapa kat Tambunan.. memang best sangat raya time tu,.. malam sebelum raya pertama tu masak lemang.. wahh.. begitu juga dengan raya kat kampung sebelah mama.. best tu memang sangat best.. masa tu ada dua orang lagi aunty fatin yang belum kawin dan kami memang rapat dengan mereka,, di mana-mana nak pergi mesti dibawa.. even nak mercun pun di belikan.. haha.. tapi suasana meriah tu dah berakhir lah.. huhu.. sebab apa? sebab dah tak bebas lagi macam budak-budak.. tu sebab kita kena hargai setiap detik yang berlaku dalam hidup kita.. bila dah tua, kenangan zaman muda tu juga yang akan dirindui, hehe.. 

**** 
hmm.. setakat ni fatin tak buat open house lagi.. sepatutnya raya ke-3 family fatin buat open house.. tapi sebab ada masalah air, so tak jadi nak buat.. sejak gempa bumi yang melanda Ranau bulan lepas, memang stuck habis semua kerja.. air paip tak ada.. so raya tahun ni, kitaorang buat ala kadar ja.. hehe.. tapi yang penting dapat beraya dengan family.. 

so far, raya tahun ni fatin dah round 5 buah rumah dah.. haha.. raya pertama dan kedua.. tu ja.. fatin ni memang terkenal dengan sifat suka berkurung kat rumah.. susah sangat nak bawa pergi mana-mana majlis.. pemalas nak jalan.. fatin memang tak suka jalan-jalan.. memang fatin suka stay kat rumah.. bukannya apa.. asal kena panas sikit ja, jalan jauh sikit ja, mula la datang migrain fatin.. selalu fatin sakit migrain 5-6 hari baru sembuh.. tu sebab fatin lebih suka stay kat rumah.. hehe.. 

****



p/s : jangan makan sangat kuih raya.. nanti sakit perut.. hehe.. 

ok lah.. setakat ni ja entry fatin untuk hari ni yaa.. see you again reader(s).. jangan lupa kongsikan moment raya anda semua.. hehe... mesti best kan? hoho.. 

jumpa lag di entry seterusnya.. Assalamualaikum :)


No comments: