Monday, 31 August 2015

Bantuan Pelajaran Tunku Abdul Rahman

Selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-58 seluruh Malaysia.. Merdeka!! Merdeka!! Merdeka!! Fatin tak nak sentuh banyak soal politik ni.. so just keep quite and smile.. hoho..
oh lupa pula.. hari ni birthday adik fatin lah pula.. tapi kita memang jarang celebrate birthday sebab tak wajib pun kan .. so just wish je la doa yang baik2.. hehe..
Happy Birthday my little brother Aiman Hariz !! 31-08-2015 !!
*
*
*
ada tak adik2 junior yang bakal masuk mendaftar kat Universiti esok? Fatin rasa kalau pendaftaran pelajar baru untuk Universiti Malaysia Sabah akan dibuka pada hari esok.. 1 September 2015 sesi 2015/2016.. so fatin nak ucapkan Tahniah kepada adik2, kakak2, abang2 yang berjaya mendapat tempat di Institut Pengajian Tinggi ya.. all da best selama bergelar student IPT.. hahaha..
mungkin ada adik2 junior yang risau tentang kos perbelanjaan yang tinggi.. yuran pengajian, yuran asrama, sara diri..bagi kita yang datang dari keluarga yang tidak berkemampuan boleh lah try memohon mana-mana biasiswa ye.. yang penting isi je.. dapat tak dapat belakang kira yang penting kita usaha ..
yang fatin nak share kat korang ni adalah mengenai Bantuan Pelajaran Tunku Abdul Rahman.. permohonan ni dah dibuka dan fatin pun baru nak mohon sebab time first year kurang pengetahuan mengenai bantuan pelajaran ni.. tak salah share info penting.. 




Syarat-syarat permohonan :

  • Warganegara Malaysia
  • Pelajar berdaftar sepenuh masa dalam sebarang pengajian Ijazah Sarjana Muda di IPT tempatan
  • Berlatarbelakang keluarga miskin
  • Pemohon yang sedang menerima bantuan kewangan (pinjaman) masih layak memohon
Tarikh permohonan dibuka : 01 September 2015

Tarikh permohonan ditutup : 30 September 2015


junior2 yang nak mohon bantuan pelajaran ni boleh terus masuk link yang fatin underline kat atas tu ya atau just click gambar tu.. :)) semoga permohonan kita diluluskan.. 

yang dapat masuk UMS tu, fatin ucapkan Tahniah sekali lagi ^^ selamat menempuhi MSM yang super duper fantastic, amazing, awesome dan of cos memang penat lah seminggu.. hahaha.. rajin-rajin lah nasihat diri tu supaya tak selalu ke wanbe (one borneo) haaa.. tu la lokasi utama kalau kelas cancel.. berjimat cermat amalan muli.. wahaha :))

sekian dan papaii~


7 comments:

Tuan Nurul Ain Tuan Ismail said...

Anda hamil? 8 CARA MELEGAKAN MORNING SICKNESS

cikjan said...

Bagus nie boleh dapat Bantuan nak belajar...
Salam Hari Merdeka fatin..

Rusmeyati Nordin said...

Salam Merdeka Fatin
Jemput ke blog akk :) tq

Siti Aisya Ibrahim said...

salam kenal... jemput join giveaway contest kita yer :D kita ada souvenirs dari Europe nak kasi :D banyakkk :D

http://jindrisska.blogspot.com/

fatin syaherah said...

@cikjan hehe.. belum tentu dapat.. just mohon seja ni.. doakan fatin dpt ye.. ^^ hehe

Fatin Syaherah said...

@Rusmeyati Nordin salam merdeka buat akak juga ^^ ye nanti fatin ke blog akak ya.. makasi sudi singgah dan komen ^^

Fatin Syaherah said...

@Siti Aisya Ibrahim salam kenal utk awak juga.. wahh.. fatin suka ikut contest blog ni.. nanti fatin jenguk k ^^