Sunday, 30 August 2015

I need part time job

selamat malam semuanya.. dah abis tengok af2015 ker? hehe.. fatin tak tengok pun.. huhu.. melepak kat facebook, twitter, dan blog. apalah sangat nak dibuat dengan rutin harian yang sangat membosankan setiap hari? 

suddenly, i miss my campus.. huh, even i hate it before, and always.. but sometimes im gonna miss my classmate, my lecturer and whatsoever that is all about "studies".. semester break is almost over yet i still not packing my stuff.. it is too early you know.. haha.. oh i forget, that my dad couldn't send me back to the hostel as he told me before.. uwaa.. i just wanna cry... just be independent girl.. what about my stuff? my luggage? is there any handsome guys will help me bring my things i mean it's quiet heavy you know.. hahah.. well girls matter.. only girls will understand about this.. so you guys, stop complaining.. 

okey.. stop about it.. just forget about new semester for a while and spend your holiday wisely so that you'll never be "homesick" at the hostel.. chinggg ^^


sebenarnya, sebelum bermulanya cuti semester ni, fatin dah plan nak buat kerja part time.. susahnya hidup jadi penganggur yang masih belum berjaya ni... hehe.. at least ni, bila kita menganggur adalah juga kerja part time kan.. tapi ni fatin langsung tak ada pengalaman sekalipun untuk kerja part time.. huh.. memang nak cari kerja even kerja part time memang susah ke? fatin dah usaha cari kerja sambilan masa cuti ni tapi langsung tak dapat.. hoho.. sedihnya.. mengapa mesti full time kerja? sedihnya..sudahlah makan minum kat rumah ibubapa tanggung.. well, im a little bit shy ok.. malu asyik hidup bergantung dengan orang tua.. dah 21 tahun dah weii.. tak ke memalukan tu? cuma yang susah sekarang tu je la.. nak dapat kerja..memang mencabar hidup zaman ni. perlu pengorbanan yang bukan calang2.. sampai bila nak hidup goyang kaki kan.. hemmm...

fatin rasa fatin nak buat kerja part time kalau dah start semester III ni.. mujurlah UMS tu dekat dengan shopping mall 1B je.. mustahil tak ada kerja part time kat 1B tu kan. fatin nak try juga.. nak kumpul duit sendiri.. memang bila kau jadi student ni, kau perlu usaha sikit.. lain lah kalau kau sepenuhnya bergantung dengan kemewahan yang ada pada ibubapa.. fatin ni memang orang susah pun.. nak bangkit dari kesusahan tu bukannya senang.. perlu semangat yang kuat.. that is why i need part time job so badly, tak juga nanti meminta2 kat ibubapa.. 
nak kerja every weekend je lah. tapi ada ke tak yang nak ambil kerja kalau hujung minggu je? fatin rasa ada kot.. peduli lah classmate fatin tu nampak fatin kerja kat mall tu.. patut malu kalau bermewah2 guna duit ibubapa.. yang bukan duit usaha titik peluh kau sendiri.. betul tidak? hehe.. 
fatin berharap lah snagat jadual tak padat.. even memang memenatkan kerja sambil belajar, tapi hidup kena teruskan.. sejauh mana kita sabar, inshaallah, akan ada kesenangan yang datang..

*
*
*
selain tu, korang rasa kalau fatin nak buat bisnes online tu berbaloi ke juga ye? sebab fatin selalu buat sale on9 hasil dari dropship yang fatin buat .. tu lain kira la tak payah nak post barang.. fatin nak buat perniagaan online sendiri... fatin rancang nak jual tudung dulu.. berbaloi ke korang rasa? fatin tak yakin.. fatin dah plan nak borong tudung dan jual pada kawan2 kat U, dan customer area Sabah terutamanya.. hmmm.. risau pula nak borong awal kalau tak yakin.. kena perlu atur strategi.. fatin ni lack sangat dengan strategi.. hehe.. huh.. confuse nya.. inshaallah,, nak fikir dulu..memang fatin suka sangat buat bisnes tapi belum ada rezeki.. so start dari bawah je la.. huhu.. 

okey lah,, lewat dah.. time to sleep ^^ jumpa lagi entry lain ye.. sorry la blog fatin memang lebih kepada personal blog.. so harap korang tak jemu nak baca ye.. sudi2 lah follow blog fatin k.. nanti fati akan follow balik uolss semua .. tataa for now :)



2 comments:

rubiah kadir said...

Lame ke fatin cuti sem??

Akak selalu nya,seminggu je..huhu..dulu lah...skrg ni duk umah jg anak2 je ha.

Boleh je buat part time..x usah nk malu..boleh tmbh duit poket..dpt kenalan..dpt pengalaman..

Salam ukhwah dr akak ye

Fatin Syaherah said...

@rubiah kadir hehe.. lama kak.. cuti sem 3 bulan.. kak luangkan masa dgn family lebih bermanfaat tau.. betul tidak? nguehehe..

memang nak buat part time tapi tak de yang nak ambil fatin kerja .. so sad.. until now masih mencari lagi kerja part time ni..

Salam ukwah juga kak dari saya ^^