Sunday, 8 November 2015

Rainy Day

im homee ^^ .. it's feel better now.. hikhik.. well, hai everyone.. it's been while since my last entry.. don't have even some time to update anything in my blog.. mianhe -,- haha.. sejak bila lah keluar perkataan tu ya.. K-Drama influence.. haihsss.. mood nak tengok K-drama tu kembali dah pulak dah .. time2 banyak kerja begini lah banyak dugaan datang.. salah satu tu hah tu lah..asyik layan drama padahal kerja bertimbun dah setinggu Gunung Kinabalu pujaan hatiku.. huhu..

Arghhh.. leganya sampai rumah.. budak2 U sekarang tengah cuti pertengahan semester.. syukur lah nak..balik Ranau, lahh pulaa semangat jadi lemah.. kalau boleh nak tidur je sepanjang hari.. sejuk gila.. berbeza kat K.Kinabalu.. panas.. bila balik Ranau, merungut sejuk pula.. ni lah manusia ni, tak pernah nak bersyukur.. dapat panas nak sejuk.. bila sejuk nak panas.. ahh.. tak tahu lah perasaan ni.. makin di layan makin menjadi-jadi.. lol.. 

Musim hujan pula sekarang kan.. biasalah hujung tahun.. hehe.. cuma susah nak gerak berurusan bila hujan ni.. basah sana sini.. terpijak lumpur al-maklumlah sis Fatin ni tak de kenderaan lagi so bila nak berurusan kat Pejabat Daerah kenalah pandai berdikari cari bas nak ke pekan.. asam garam kehidupan.. biasalah kalau masih belum ada kerja.. nak beli kereta ? emm tunggu lah kerja dulu nak.. jangan nak berangan dulu.. pa2 pun still bersyukur dengan kehidupan macam ni.. bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian.. betul tidak? hehe..

Hmm... banyak nya tugasan nak settle sepanjang cuti seminggu ni.. means after sembreak, kita orang akan menghadapi midterm dan presentation.. perghh.. namanya juga minggu ke-10 .. cepatnya masa berlalu.. bulan 12 start exam.. Ya Allah.. risaunya tak dapat score.. tapi doakan yang baik2 je.. sem ni memang Fatin target sangat nak naikkan pointer memandangkan pointer semester lepas tak memuaskan hati so sem ni kena struggle lah supaya dapat maintain 3.5++ .. sedih juga lah result spoil habis sem II.. huhu.. kuat main kot.. haha.. 



hee.. tak tahu motif sebenar letak gambar bunga kat atas tu..layu lagi.. btw fatin memang suka sangat tengok bunga-bunga.. haha.. jiwa semula jadi perempuan kan? hmmm. fatin agak stress juga dengan tugasan semua ni.. kadang2 rasa macam tak sabar nak convo nak habiskan segalanya.. then melangkah ke alam pekerjaan sebenar.. well,,, lagi banyak kot kerja kalau dah betul2 jadi Cikgu.. heeee....

Never mind lah... yang penting fatin usaha buat yg terbaik.. untuk diri sendiri juga kan.. tak perlu nak ikut sangat cakap orang.. so, biarkan mulut orang mengata..
sekarang ni nak fikir bagaimana nak settle tugasan2 yang nak submit minggu hadapan.. sudahlah 
seminggu ni, fatin balik Ranau dalam beberapa hari je.. means Khamis nak balik hostel dah.. busy sangat lah.. aihh... sebelum final exam, mesti siap semuanya.. supaya dapat bagi ruang study time study week nanti.. may Allah ease everything.. aminn Ya-Rabb...

k tu je lah coretan hari ni.. saja nak update entry.. dan jangan lupa follow ye n klik nuffnang fatin sekali.. heheh.. k daa... see ya again.. Assalamualaikum..