Tuesday, 16 February 2016

Counting Days

haiii.. hehe.. selamat malam semua.. huh.. hari ini debaran result exam sudah pun beransur pulih.. mesti ramai yang senang hati hari ni kan? Rasanya UMS adalah U yang paling lewat announce result exam tau.. Universiti lain dari bulan lepas lagi mereka dah dapat result.. dan hari ni hari keramat buat semua pelajar UMS termasuk diri kerdil ini.. 

kemarin, pihak MPP UMS dah buat pemberitahuan bahawa result kitaorang boleh disemak pada hari selasa bersamaan 16/02/2016 tepat pukul 12PM.. tunggu punya tunggu.. punya la semangat nak check.. tepat jam 12 terus fatin login web SMP.. haha.. tapi hairan kenapa tak ada result sesi 1-2015/2016 ni?? pelik sendiri.. alahaiii.. bila cek group kat whatsapp rupanya ditunda pada jam 2 petang..

semangatnya fatin menunggu.. buat kerja tak keruan.. tangan bergetar.. dada berdebar2.. haha.. takut keputusan tak okey sem 3 ni.. tau lah sem 1 dan sem 2 fatin dapat result nyawa-nyawa ikan gitu lah.. penangan movie la tu.. hehe...

pas tu kann.... fatin try lah cek result jam 1:45pm tadi.. kot2 dah masuk sistem.. punyalah terkejut beruk fatin tadi nampak list untuk keputusan sesi 1-2015/2016.. tangan semakin bergegar sampai nak jatuh jantung.. hahaha .. bila dah nampak result..... Alhamdulilahh.. syukur sangat weiii... tak tau nak kata apa dah.. tak sia-sia study last minit *actually fatin study last minit* hehe..nasib lah result dah lebih okey berbanding dua sem yang lepas k..syukur sangat.. tapi pointer tu fatin nak rahsiakan je lah.. family fatin je yang tau dan orang tersayang.. haha.. tapi fatin nak share juga yang sem ni fatin dapat Dekan.. hee.. tapi pointer masih dirahsiakan..





mula lah sudah riuh group whatsapp fatin.. haha.. senyum2 je fatin lihat.. ada juga yang post kat fb.. siapa tak rasa bahagia kan kalau kita dapat result gempak.. ibubapa pun happy.. cuma tu je lah.. jangan nak riak sangat.. takut Allah tarik balik apa yang kita dah dapat.. yang penting tak merendahkan orang lain..bertanyakan pointer kawan2 tak salah. yang salah tu bila kau banding2kan result kau sampai kawan kau sendiri rasa nak tempeleng kau depan2.. hehe.. kan3? so behave ok.. 

tu semua bergantung pada usaha masing-masing..tiada yang mustahil kalau kita bersungguh-sungguh.. jadikan semua tu pengajaran.. ada baiknya kita pernah jatuh dulu.. dan dapat bangkit semula..orang gagal pun akhirnya boleh berjaya.. siapa tahu nasib orang kan? 

So tahniah kepada semua yang sudah mendapat keputusan peperiksaan.. semoga kita semua beroleh kejayaan sehingga ke pengakhiran semester.. amin ya rabb...buat lagi yang terbaik untuk seterusnya.. jangan putus asa..





hehe.. yang belum check result tu,, check lah.. supaya debaran tu beransur hilang.. hehe.. lagi awal tau, lagi bagus.. kan? hahaha... 

*
*
*
huh, result dah keluar.. so tinggal nak tunggu beberapa hari lagi untuk balik asrama.. huhu.. bermula lah lagi sesi kuliah dan tutorial sem 4 .. isnin dah start kuliah dah.. kawan-kawan pun ramai dah yang balik hostel.. mungkin fatin balik ahad kot.. nak puas2 dulu bercuti di kampung halaman fatin yang sentiasa dirindui .. of course lah Ranau,Sabah..hehe.. sudahlah sejuk saja di sini, mesti rindu sangat cuaca kat sini bila dah balik ke K.Kinabalu.. 

baiklah.. sekian saja untuk hari ini... fatin nak tengok movie dulu.. papaiiii ^^



4 comments:

dayah sanif said...

goodluck dear

fatin said...

aww,, thankss ^^

Scya Lollita said...

semoga terus sukses fatin ^_^
anf congrats too!

M I A said...

wahhh tahniah fatin. kipidap! ^^