Saturday, 17 December 2016

Study Week

Haiii guyss... Im back after a long break.. Cehh break lah sangat.. haha.. baru ada kesempatan mau menaip lagi.. sebab selama ni nak tau taip apa ja? taip assignment yg berlambak sangat tu. plus laptop fatin tak berapa ok.. dah naik sawan dia ni saat-saat banyak kerja nak buat.. naik stress juga fatin.. stress dengan assignment stress pasal takut tak dapat score lagi sem ni. huh.. sabar ja lah.. i know i can do it macam sem-sem lepas. walaupun sem ni banyak masalah nak kena hadap, telan jak lah. takut juga pelajaran terganggu oleh kerana emosi ni selalu tak stabil. banyak sangat benda yang nak difikirkan.. i don't know what to say so far i'm okay.. selebihnya tu biarlah jadi rahsia.. =) 
*
*
*
fuhhh... final exam dah nak dekat dah.. belum prepare lagi.. macam sem-sem lepas.. asal nak study week diri ni buat perangai.. saat-saat macam ni lah tangan ni gatal sangat nak buka drama Korea.. hahaha.. sabar ja lah.. hari tu tak kisah sangat nak tengok drama sekali masa nak study week ni lah rajin sangat nak tengok drama. apa lah nak jadi dengan engkau ni wahai Fatin?? heheh...

Nak tau tak, sem ni kan fatin ada buat part time kat Nasi Kukus dekat 1 boreo tu.. heheh.. siapa orang KK kat sini yang muka dia dok hadap 1B je tiap hari confirm dia tau lah tu Nasi Kukus ni dkat mana. haha.. ye lah. start keja kat sana masa hujung bulan september.. Sebab kan sem ni kitaorang banyak guna duit.. so tak nak lah menyusahkan ibubapa sebab adik beradik yang masih sekolah pun ramai. so fatin ambil la experience ni kerja dengan orang.. Alhamdulilah, bos baik sangat dengan staff dia.. siap di bawa lagi pergi release tension lepas habis kerja.. bayangkan lah sehari kerja dari jam 11am-9.45pm.. lepas habis keja tu kita tak balik terus tapi kita kemas kedai tu lagi.. kadang-kadang dekat jam 12 baru balik asrama.. tu pun kad matrik selalu kena tahan, tulis nama. Lagi lucu pernah sekali fatin try tulis nama palsu sekali kedapatan sebab pak cik guard tu cek kad matrik. wakakaka. malu sis tau.. sampai bilik terus tidur.. memang sangat penat. nasib bos bagi kerja sminggu dua kali. kalau bagi kerja setiap hari confirm jadi lidi fatin ni sudahlah memang macam lidi sem ni. 

Anyway, memang buat part time ni best.. cuma hati tu kena kuat, fizikal kena kuat sebab apa? sebab tiada kerja yang tak penat beb.. kalau nak complaint pun kan tak ada guna sebab memang kerja tiada yang tak penat bak kata boss kami "siapa yang kata tak penat tu memang dia kerja curi tualng" haha.. see? betul juga boss kata macam tu. so syukur lah. dapat cari pengalaman untuk dapat duit poket sendiri. Next time nak buat part time lagi.. hehe. InshaAllah kalau tak busy sem depan nak juga part time lagi.. time management tu penting.. 
*
*
*
Bosan sangat masa study week ni tau.. tak tau nak buat apa. sebab fatin kalau study awal-awal macam ni memang tak masuk otak punya,apa boleh buat.. sayang kan masa tu tak diguna sebaik mungkin. Yala InshaAllah lepas ni nak buat notes sikit2.. 

Ok laa. Tu ja lah coretan untuk hari ni.. merapu sikit2 so now i have to clean up my room.. berhamburan sangat.. hahah.. kbye.. see yu again in the next entry.. papaiii~

2 comments:

munirah mansor said...

Melalui pengalaman saya sendiri, study week better kita mula fokus bab-bab belakang dahulu sebab mid-term test kan dah masuk chapter awal-awal, untuk final exam biasanya banyak soalan yang chapter belakang. Dan kebiasaannya chapter belakang-belakang tu la yang susah.

fatinsyaherah94 said...

Salam munira.. 😊😊 Terima kasih atas tips awak. sangat berguna utk sy praktikkan. tqvm ya 😘